Arena Aabenraa

Hjertet i campus

Aabenraa Kommune har i foråret og sommeren 2015, sammen med vinderen af projektkonkurrencen, GPP Arkitekter og bygherrerådgiver Kuben Management A/S, arbejdet med at tilpasse projektet omkring opførelsen af en ny multiarena, med foyer samt nye multifunktionelle sale, i forhold til den samlede økonomiske ramme og den fysiske placering på Hjelmallé og Ringridderpladsen.

Opførelsen af Arena Aabenraa tog afsæt i Aabenraa Kommunes Planstrategi 2012 og Vækstplan 2018, hvor målet er, at sundhed og bevægelse bliver en naturlig del af børn og unges hverdag. Arenaen skal bl.a. ses i sammenhængen med projektet Aktiv Campus Aabenraa, der er en del af breddeidrætsprojektet ”Sundhed, og læring i centrum”. Projektet skal skabe rammerne for etablering af campusområdet, der forbinder uddannelsesinstitutioner og idrætscenter. Det skal styrke sammenhængskraften mellem uddannelse, fritid og sundhed.

Formålet med etablering af et campusområde, hvori Arena Aabenraa indgår, er at skabe en samlet fysisk område, der gør opmærksom på Aabenraas kvaliteter og muligheder for at dyrke idræt, leg og bevægelse i attraktive by- og landskabsrum.

Den nye Arena 

Den 19. august 2017 blev Arena Aabenraa indviet. Med Arenaen er der blevet taget et stort skridt i realiseringen af Fremtidens Aabenraa og Aktiv Campus Aabenraa, som skal binde byens uddannelsesinstitutioner og fritidsfaciliteter sammen i et sammenhængende område.
Generelt er der ved valg af materiale i den nye Arena lagt vægt på at skabe lyse og venlige lokaler, interiør, m.m. ligesom tilgængelighed har været et nøgleord.
Den samlede byggesum for Arena Aabenraa var 81,4 millioner kroner.

Ny dobbelthal

Hovedelementet i Arena Aabenraa er den nye dobbelthal, der både lægger gulv til foreningernes træningsbehov og til publikumsbegivenheder som håndboldligakampe, koncerter og andre kultur- og sportsevents. Med en dobbelthal er der dobbelt så meget halgulvplads, sammenlignet med det daværende Svømme- og Idrætscenter. Hallen har plads til 1800 tilskuer. Nybyggeriet Arena Aabenraa omfatter også de faciliteter og fællesarealer, der binder den nye dobbelthal sammen med det eksisterende svømme- og idrætscenter. Blandt andet et stort torveområde med café.

Parkering

Der er etableret to ny parkeringspladser (P1 og P2) nord for arenaen, som også benyttes i forbindelse med dyrskue, ringridning og andre store arrangementer i området.
Der er i alt 460 parkeringspladser fordelt således at der er 165 parkering pladser på P1, 200 pladser på P2 og så er der 95 pladser imellem de to parkeringspladser.

Læs mere om aktiviteter og faciliteter på hjemmesiden for Arena Aabenraa.

Kontaktperson

Bent Thomsen, chefkonsulent
Tlf.: 7376 7147 - bct@aabenraa.dk

Plancher

Se plantegninger af Arena Aabenraa her

Arena Aabenraa Plancher