Gademøbler

Gademøblerne er et identitetsskabende element for Nørreportkvarteret.

Baggrund

Som en del af Områdefornyelse Nord har ejere og lejere i Nørreportkvarteret haft mulighed for at ansøge om et gademøbel. Gademøblerne er udviklet som et identitetsskabende element for Nørreportkvarteret. Møblerne varierer i funktion og form langs gågadens facader og fordrer blandt andet til ophold, udeservering, udstilling samt agerer grønne lommer i gågaden. De første gademøbler blev opsat som forsøgsprojekt i 2018 foran Ramsherred 15, Aabenraa Kunsthandel og Ramsherred 1, den tidligere Kvickly bygning og tiltaget har kun vokset sig større siden dengang. Ved udgangen af 2020 lukkede tiltaget, og der er nu gademøbler af forskellig type og størrelse langs det meste af gågadeforløbet i Nørreportkvarteret. 

Gademøblerne er opsat i samråd med bygningsejer/-lejer, Aabenraa Kommune og Zeni Arkitekter, hvortil Shop i City står for plantning af plantekummerne.

Drift og vedligehold

Gademøblernes træplanker er vedligeholdelsesfrie, men ved evt. hærværk og slitage vil Aabenraa Kommune stå for reparation af gademøbler. ShopiCity står for plantning af plantekummer.

Kontaktperson

Janni Kollerup Larsen, koordinator - fremtidens aabenraa
Tlf.: 7376 6314 - jkla@aabenraa.dk